Wijziging van de inschrijvingsdrempel - Echiquier Entrepreneurs

 

Vanaf vrijdag 28 juni 2019 wordt de inschrijvingsdrempel waarboven de inschrijvingsprovisie van 5% systematisch verworven is voor de icb, verhoogd tot 500 miljoen euro aan activa.
Het uitstaande vermogen in Echiquier Entrepreneurs, een van de weinige echt pan-Europese smallcapfondsen, bedraagt op dit moment ongeveer 425 miljoen euro[1] .

De inschrijvingsprovisie zal systematisch en zonder maximumorderbedrag verworven zijn voor de icb voor elke inschrijving (met uitzondering van de geplande betalingen in het kader van levensverzekeringscontracten) op de eerste centralisatiedag die volgt op de overschrijding van de drempel van 500 miljoen euro aan activa.

Onder die drempel mogen de orders niet meer dan 2 miljoen euro aan activa per toonder per NIW bedragen. Die maatregel is bedoeld om de beleggingen in het compartiment te spreiden, omdat het beheer ervan gericht is op small- en midcaps met een beperkt verhandeld volume.

Sinds het fonds in oktober 2018 weer werd opengesteld, is het small- en midcapteam van La Financière de l’Echiquier erin geslaagd om de beleggingsdiscipline van Echiquier Entrepreneurs aan te houden, waardoor het
nog altijd de vijfsterrenrating van Morningstar heeft[2].

[1] Gegevens per 14/06/2019
[2] 5 sterren overall toegewezen aan de deelbewijzen A en G van de icb Echiquier Entrepreneurs in de categorie Smallcapaandelen Europa, bij Morningstar op 31/05/2019 © 2019 Morningstar. Alle rechten voorbehouden. De informatie in dit document: (1) is eigendom van Morningstar en/of zijn contentleveranciers; (2) mag niet worden gereproduceerd of herverdeeld; (3) is niet gegarandeerd nauwkeurig, volledig of actueel. Morningstar noch zijn contentleveranciers kunnen aansprakelijk worden gesteld voor schade of verlies als gevolg van het gebruik van deze informatie.