Echiquier Artificial Intelligence viert zijn eerste verjaardag

Deze thematische oplossing, die op 20 juni 2018 werd geïntroduceerd, tracht te profiteren van de exponentiële groei van artificiële intelligentie (AI), door wereldwijd te beleggen in groeiwaarden die deze universele technologie ontwikkelen of gebruiken.

 

La Financière de l’Echiquier (LFDE) was de eerste Franse beheermaatschappij die een oplossing aanbood voor effectenselectie specifiek voor AI[1]. Het wordt beheerd door Rolando Grandi, CFA, en telt momenteel 32 effecten met een robuust basisprofiel en een verwachte jaarlijkse omzetgroei van +23% over de komende drie jaar[2].

 

Het beleggingsproces is zowel kwantitatief als kwalitatief. De manager gebruikt semantische algoritmes om een uitgebreid beleggingsuniversum te creëren waarvoor er vier bedrijfsprofielen in aanmerking komen: bedrijven die AI ontwikkelen, bedrijven die er gebruik van maken, bedrijven die de infrastructuur leveren en bedrijven die in sensorische mogelijkheden voor AI voorzien. Vervolgens kunnen we aan de hand van een gedisciplineerde waarderingsaanpak de ondernemingen selecteren die over de komende drie jaar een aanzienlijk groeipotentieel vertonen.

 

Sinds zijn oprichting heeft Echiquier Artificial Intelligence een rendement van 13,8% behaald, tegenover 7,8% voor zijn referentie-index, de MSCI WORLD NR EUR, en een rendement van 32,5% sinds het begin van het jaar (vs 18,6)[3].

 

Rolando Grandi, CFA, beheerder van Echiquier Artificial Intelligence, licht toe: “Onze beleggingsdiscipline steunt op onze expertise op het gebied van internationale aandelen en brengt in een portefeuille, die is opgebouwd op basis van overtuigingen, leiders samen die hun duurzame groei zullen weten te ondersteunen met hun innovatiedynamiek. Het tijdperk van de kunstmatige intelligentie begint nog maar! ”

 

Christophe Mianné, algemeen directeur van La Financière de l’Echiquier, vult aan: “We staan aan de vooravond van de grootste technologische en economische revolutie in de geschiedenis en wij zijn blij dat we onze klanten en partners nu al een positie kunnen bieden in het thema van de toekomst. ”

 

klik hier[4] voor meer informatie over de eigenschappen en de risico’s van Echiquier Artificial Intelligence.

 

[1] Dit compartiment van de sicav naar Luxemburgs recht Echiquier Fund werd geïntroduceerd op 20 juni 2018.
[2] Deze kenmerken worden louter verstrekt ter illustratie en kunnen mettertijd veranderen
[3] In het verleden behaalde resultaten voorspellen geen toekomstige prestaties.
[4] Het houdt risico’s in, waaronder het risico van kapitaalverlies en een aandelenrisico