La Financière de l’Echiquier (LFDE) en Primonial gaan een strategisch samenwerkingsverband aan

isch samenwerkingsverband aan

Christophe Mianné benoemd tot algemeen directeur van LFDE

 

In het kader van het strategisch samenwerkingsverband tussen La Financière de l’Echiquier en Primonial van 30 november 2017 heeft LFDE gisteren 100% van de vermogensbeheeractiviteiten van Primonial overgenomen, terwijl Primonial een belang van 40% in het nieuwe LFDE heeft verworven.

Christophe Mianné benoemd tot algemeen directeur van de onderneming. Hij behoudt zijn functie als gedelegeerd bestuurder van de groep Primonial belast met vermogensbeheer.

Christophe Mianné zal nauw samenwerken met de twee oprichters: Didier Le Menestrel, voorzitter van de raad van bestuur van LFDE, en Christian Gueugnier, gedelegeerd bestuurder van LFDE. Hij wordt ondersteund door een team dat is versterkt door LFDE met de overname van Stamina AM en AltaRocca AM en de commerciële vermogensbeheerteams die zijn overgekomen van Primonial.

De missie van Christophe Mianné bestaat uit het aansturen van de ontwikkeling van de nieuwe entiteit die uit het samenwerkingsverband is ontstaan en die, sinds de aankondiging van de samenwerking, met bijna 11 miljard vermogen onder beheer een aanhoudende groei heeft gekend. Hij zal zich met name gaan bezighouden met de ontwikkeling van de distributie buiten Frankrijk, om de nieuwe organisatie uit te laten groeien tot een toonaangevende Europese speler op het gebied van activabeheer.

De voorzitter van de raad van bestuur van La Financière de l’Echiquier,
Didier Le Menestrel, lichtte deze benoeming als volg toe: “Het doet mij genoegen dat Christophe de functie van algemeen directeur gaat vervullen. Zijn reputatie in de sector, zijn dynamische persoonlijkheid en zijn ondernemerschap zijn onmisbare eigenschappen voor het bereiken van onze doelstellingen in een veranderend speelveld. Onze belangrijkste ambitie is het vergroten van ons Europese marktaandeel.”

Christophe Mianné, algemeen directeur van La Financière de l’Echiquier en gedelegeerd bestuurder van de groep Primonial belast met vermogensbeheer: “Ik ben zeer verheugd om bij La Financière de l’Echiquier aan de slag te kunnen gaan. Al onze teams zijn zeer gemotiveerd om samen verder te groeien en een gemeenschappelijke doelstelling na te streven. De fusie verloopt uitstekend en zal voor veel synergie zorgen.”

Stéphane Vidal, voorzitter van Primonial, voegt hieraan toe: « Primonial en La Financière de l’Echiquier bundelen hun talenten. We delen dezelfde ambitie in Europa en ik kan me alleen maar verheugen op de hoogwaardige  kwaliteit van deze operatie, waardoor de dynamiek, die sinds begin dit jaar al uitstekend was, alleen nog maar zal verbeteren.”

 

CV Christophe Mianné

Christophe Mianné is afgestudeerd aan de Ecole Centrale de Paris, en is in juni 2017 als directeur financieel activabeheer in dienst getreden bij de groep Primonial. Hiervoor was hij zijn hele carrière werkzaam bij Société Générale (SG Corporate and Investment Banking), waar hij sinds 2001 deel uitmaakte van het directiecomité.

Van 1999 tot 2007 heeft hij leiding gegeven aan de Afdeling Aandelenderivaten en vervolgens aan de Directie Markten, tot 2012. Daarna is hij benoemd tot gedelegeerd directeur van de Financierings- en beleggingsbank, de Private Bank en het activabeheer.

Hij was één van de oprichters van Lyxor, waar hij tot eind maart 2017 voorzitter van de Raad van toezicht was.

 

Over La Financière de l’Echiquier – www.lfde.com

La Financière de l’Echiquier werd opgericht in 1991 door Didier Le Menestrel en Christian Gueugnier en is een van de grootste onafhankelijke beheermaatschappijen van Frankrijk. Haar expertise: het beheren van spaargelden en financiële beleggingen van particulieren en adviseurs op het gebied van vermogensbeheer en institutionele beleggers. La Financière de l’Echiquier heeft ook kantoren in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Spanje en de Benelux.

Kerncijfers van La Financière de l’Echiquier op 31/12/2017
Bruto instroom 2017: 480,6 miljoen euro
Vermogen onder beheer: 9,0 miljard euro
Aantal medewerkers: 103

 

Over de groep PRIMONIAL – www.primonial.com

De groep PRIMONIAL is gespecialiseerd in alle aspecten van vermogensbeheer en heeft zich toegelegd op het selecteren, samenstellen en aanbieden van totaaloplossingen voor professionele vermogensbeheerders en hun klanten. Het bedrijf beschikt over tal van specialisten op het gebied van directe en collectieve vastgoedbeleggingen, levensverzekeringen, kapitalisatieproducten, vermogensplanning en vermogensbeheer.

Kerncijfers van de groep PRIMONIAL per 31/12/2017
Bruto instroom 2017: 5,511 miljard euro
Vermogen onder beheer: 23,44 miljard euro onder beheer of advies
Aantal medewerkers: 660

 

Perscontact:

Wim Heirbaut – COMFI 
+32 (0)2 290 90 95 | +32 (0)475 74 17 52
wim.heirbaut@comfi.be | comfi.be